Bij Teakhout voor de tuinmeubelen hebben we twee grote verschillen. We onderscheiden het jonge hout (40-60jaar) dat een iets lichtere kleur heeft en de volwassen teak (60-100jaar) dat een donkerdere goudbruine kleur heeft.

De teakboom heeft kleine witte trosbloempjes en vruchten die oliehoudende zaden bevatten. Door het hoog oliegehalte heeft teak de hoogste graad van rotbestendigheid, insecten hebben er geen vat op, het krimpt nauwelijks en het is vrijwel onderhoudsvrij.

Teak krijgt deze eigenschappen pas als het volwassen is. Vandaar dat er zoveel kwaliteitsverschil bestaat. Xcluziv gebruikt uiteraard het best geselecteerde teakhout uit Java. Dit is tevens te herkennen aan de fijne structuur en de zachte tint van het hout.

Producten:

Teak Protector Xcluziv: Teak protector spray geeft een optimale bescherming aan Teak en eveneens andere exotische houtsoorten. Het beschermt tegen kringen, vocht, vuil en vlekken. Het uiterlijk, de kleur en de structuur van het hout worden NIET beïnvloed door een behandeling met de Teak Protector.

Teak Cleaner Xcluziv: Reinigt grondig en verwijdert zonder moeite vuil, algen, groenaanslag,… Het is een zacht en afbreekbaar product dat de mooie zilvergrijze patina naar boven zal brengen.

Teak Olie Xcluziv: Voedt en beschermt langdurig. De oorspronkelijke bruine kleur bij gebruik van de olie terugkomen. Doordat de olie UV-absorbeerders en zelfreflectoren bevat, zal het proces van de vergrijzing vertragen. Tevens geeft dit een extra bescherming tegen vlekken, groenaanslag,…
UP-TO-DATE WebDesign by Ivan Jans | Take Teak © 2005-2016 | Last updated 29/11/2016